Kauppoja ja muotia


 

 
Myös muoti tarvitsee vetyä, tutuin esimerkki lienee vanha sanonta hiuksensa valkaisseista naisista. Mutta yhtä lailla voi valkaista kankaita ja vaatteita. Eli siinä vaiheessa kun oikein valkoiset vaatteet ovat muotia ja sisustustrendit tyrkyttävät valkoisen sävyjä niin vetyperoksidi on ollut asialla.
Ja toinen esimerkki kauppojen maailmasta: Et ehkä ajattele sitä kun ostat kaupasta margariinia, jota levität leivän päälle. Siinä on vetyä käytetty apuna, kasviöljyt on kovetettu sitä hyödyntäen. Ja näin saadaan kaupan hyllylle margariinia. Ilman tätä prosessiahan kaupasta haettu margariini olisikin juoksevaa öljyä ja mieti siinä sitten miten tuollaisen levität leivän päälle. Ei ole ehkä ihan helppo homma.
Jos taas leipominen on sydäntäsi lähellä eli ostat ruokakaupasta mieluummin raaka-aineita kuin valmiita leivonnaisia niin tärkein vetyjaloste sinulla on sokeri. Senkin valmistuksessa on vetyä käytetty, joten eipä pääse tästä alkuaineesta eroon tällaisessakaan asiassa.
Ihan sama asioitko nykyaikaisessa nettikaupassa vai perinteisessä kivijalkakaupassa niin kyllä sama tekniikka tulee vastaan ruoka-aineiden valmistuksessa.
 


 

     
 
Copyright © 2010-2016 Yhteystiedot: China Hydrogen, chinahydrogen@chinahydrogen.org