Uusi tekniikka ja vety


 

 
Vetyä hyödynnetään myös monissa teknisissä laitteissa. Avaruusrakettien polttoaineena, mutta kotoisampi esimerkki on säähavaintopallot. Kovasti yritetään kehittää metanolilla toimivia akkuja tietokoneisiin ja matkapuhelimiin, mutta paloturvallisuusriski on kuitenkin liian suuri ainakin vielä tällä hetkellä.
Ja tästä akkujen paloturvallisuudestahan on paljonkin ikäviä esimerkkejä. Isojenkin matkapuhelinvalmistajien puhelimissa on aina silloin tällöin ollut vaarallisia akkuja, jotka ovat räjähdelleet ikävissä paikoissa. Tai onko olemassakaan hyvää paikkaa akun räjähtämiselle, mutta lentokone on ainakin huonoimmasta päästä.
Eikä älypuhelin ole ainoa huono vaihtoehto. Kyllä siinä vähän työteho kärsii jos kesken tärkeän työprojektin kannettavan tietokoneen akku poksahtaa ja syttyy tuleen. Siinä onkin tietokoneen korjaajalle pähkinä purtavaksi jos tuollaisen aikoo vielä toimintakuntoon laittaa.
Ei varmaan ole kehitetty sellaisia suojakuoria kännykkään, että kestäisi tuollaisen. Ainakin itselläni käytössä olleet Huawei Honor 7 Lite kuoret ja Huawei Honor 7 kuoret tuntuivat kyllä normaalikäytössä hyviltä, mutta en usko että nuo Huawei Honor 7 Lite kuoret ja Huawei Honor 7 kuoret sentään tuollaista poksahdusta kestäisivät.
 
 

     
 
Copyright © 2010-2016 Yhteystiedot: China Hydrogen, chinahydrogen@chinahydrogen.org