Rakentaminen


 

 


Moni käyttää rakentamisessa lämpökäsiteltyä puuta, jonka valmistuksessa on hyödynnetty vetyä. Samoin rakennustöissä törmää usein liuottimiin. Kun lakkaat lattiaa tai maalaat talon seiniä, joudut usein jossain vaiheessa rakennustyötä ohentamaan lakkaa tai maalia ja lopuksi pesemään työvälineet. Näissä käytät liuotinta, jonka valmistuksessa on käytetty vetyä.
Eli kun sinulla on ohjelmassa vaikka kasvihuoneen rakennus tai leikkimökin rakentaminen ja lopuksi käsittelet puupintoja vaikka puunsuoja-aineella niin ajattelepa, että siinäkin on vetyä hyödynnetty. Ja toki noissa molemmissa tulee varmaan käytettyä myös lämpökäsiteltyä puuta, siitä on kuitenkin kätevä rakentaa terassit niin kasvihuoneeseen kuin leikkimökkiinkin. Ja yhtä lailla sitä voi käyttää muihinkin rakenteisiin, jotka säiden armoille joutuvat. Kyllähän niissä käsittelemätönkin puu aika hyvin kestää, mutta suositeltavampaa on rakentaa tällaiset käyttäen vedyllä jalostettuja tuotteita eli joko käsitellä puu jollain suoja-aineella tai sitten käyttää valmiiksi käsiteltyä puuta.
Onhan se kuitenkin mukavampaa että jos leikkimökin rakentaminen on ajankohtaista, niin tee siitä sitten kerralla niin kestävä ettei tarvitse heti seuraavana kesänä alkaa vaihtamaan lahonneita lautoja ja muutenkin korjailemaan hätäisesti tehtyä työnjälkeä.
 


 

     
 
Copyright © 2010-2016 Yhteystiedot: China Hydrogen, chinahydrogen@chinahydrogen.org